Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell (kb 70 dkg)

A töltelékhez:

  • 15 dkg aszalt szilva
  • vörösbor
  • só
  • bors
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 tojás
  • 1 olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl húsleves alaplé

Elkészítése

A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk.

A diót, zsemlemorzsát és a tojásokat összekeverjük, majd kevés fahéjjal ízesítjük.

Elosztjuk egyenlően a tölteléket és a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétterítjük a húsokon. Végül a lecsepegtetett aszalt szilvával kirakjuk. A húsokból tekercset göngyölük és alufóliába csomagoljuk egyenként.

A húsokat egy tepsibe helyezzük és a húslevest aláöntjük. 200 fokon 35 perc alatt megsütjük. Ekkor kibontjuk a fóliából a tekercseket és visszarakjuk a tepsibe.

A mézet az olajjal elkeverjük és a tekercseket bekenjük vele. Még kb 10 percig sütjük, hogy szép színe legyen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/aszalt-szilvavaldioval-toltott-pulyka/