Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ázsiai narancsos pulyka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Páchoz

  • 0,25 bögre szójaszósz
  • 0,25 bögre étkezési keményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál só

Mártáshoz

  • 1 bögre frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál barbecue szósz
  • 1 evőkanál chili mártás

Továbbá

  • 600 g pulykamell filé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szezámmag
  • 1 szál újhagyma zöldje

Elkészítése

A húst apróbb kockára vágjuk.

A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb 15 percet pihentetjük.

A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.

Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/azsiai-narancsos-pulyka/