Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás kakashússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db fiatal kakas (2,5-3 kg)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg szalonna
  • 4 evőkanál lecsókrém
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 közepes burgonya
  • 25 dkg tarkabab (előző este beáztatva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2-3 db babérlevél
  • őrölt kömény

Elkészítése

A kakast feldaraboljuk.A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg a szalonna üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.Húzzuk félre az edényt, szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el a lecsókrémet is benne. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan és keverjük össze. Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát, babérlevelet.Öntsünk alá egy kis vizet (kb 3 dl) és kedjük el főzni. Időnként keverjük át. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab a saját levében egy kis ideig párolódjon.Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget.Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal együtt lassú tűzön készre főzzük.Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/babgulyas-kakashussal/