Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • finomliszt
  • só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1-2 evőkanál zsiradék
  • 1 pulyka felsőcomb filé
  • vörösbor (el is maradhat)


Elkészítése:

A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk, ahogy adja magát.

Kicsit megsózzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékon rózsaszínre sütjük egy serpenyőben.

A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük.

Tűzálló tálba tesszük a hagyma és a szalonna felét, arra a húst, majd a maradék hagymát és szalonnát. Nyakon öntjük a babkonzervvel (levestől) és rálöttyintünk egy kevés vörösbort.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő alatt közepes lángon sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.

Sült krumplival, kovászos uborkával fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/babos-hus-2/