Elkészítése
A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, majd a húsokhoz adjuk. Hideg vajat kisebb darabokra vágva szintén hozzákeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Egy kivajazott jénai tálba öntjük a húsos keveréket, hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt vajbabot is, és alaposan átkeverjük. A tetejére karikázott paradicsomot és hagymát teszünk, a fokhagymát áttörve szintén hozzáadjuk. Az egészet leöntjük a tejfölös-tojásos keverékkel, majd a maradék sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35–40 percig sütjük. A sajt ne égjen meg, ezért kezdetben lefedve sütjük (például alufóliával), majd a végén levéve a fóliát, rápirítjuk a tetejét. A hús sütés közben engedhet némi levet, de ezt nem kell leönteni, mert elpárolog vagy szaftosabbá teszi az ételt.
A fogás önmagában is laktató, de tetszés szerint más zöldségekkel is variálható.
