Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baboscsirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg füstölt csülök
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • só
  • bors
  • 1 szelet kenyér (tejben áztatva)
  • 20 dkg vajbab (nagy maréknyi)
  • 3 darab paradicsom
  • 4 kisebb fej sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, majd a húsokhoz adjuk. Hideg vajat kisebb darabokra vágva szintén hozzákeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Egy kivajazott jénai tálba öntjük a húsos keveréket, hozzáadjuk a tetszés szerint feldarabolt vajbabot is, és alaposan átkeverjük. A tetejére karikázott paradicsomot és hagymát teszünk, a fokhagymát áttörve szintén hozzáadjuk. Az egészet leöntjük a tejfölös-tojásos keverékkel, majd a maradék sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35–40 percig sütjük. A sajt ne égjen meg, ezért kezdetben lefedve sütjük (például alufóliával), majd a végén levéve a fóliát, rápirítjuk a tetejét. A hús sütés közben engedhet némi levet, de ezt nem kell leönteni, mert elpárolog vagy szaftosabbá teszi az ételt.

A fogás önmagában is laktató, de tetszés szerint más zöldségekkel is variálható.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baboscsirke/