Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 tojás
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 tk édesnemes paprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg bacon
- 4 szál rozmaring
- 4 ek olívaolaj
- 2 dl fehérbor
- 1 ek sült kápia paprikakrém
Elkészítése:
A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával.
Hozzáadjuk az aprított metélőhagymát, a tojást és a zsemlemorzsát.
A bacont kétfelé osztjuk, majd a szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk és ráhelyezzük a húsmassza felét. A másik felével ugyanígy járunk majd el.
Feltekerjük, úgy hogy a hajtás alul legyen, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk borral.
Megkenjük a paprikakrémmel, megtűzdeljük rozmaring ággal és 160 fokos sütőben készre sütjük.
Félidőben átfordítjuk a másik oldalára, hogy megpiruljon mindkét fele.
Néha meglocsolhatjuk a szaftjával is.
Amikor kihűlt felszeleteljük és vajas törtburgonyával, valamit salátával kínáljuk.


