Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Baconbe göngyölt, füstlivel töltött pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A baconbe göngyölt, füstlivel töltött pulykamell laktató és ízletes fogás, amelyben a szaftos pulykahús, a füstli, a sajt és a sonka ízei tökéletesen összeérnek. Az őzgerincformában sütött hús szeletelve mutatós, így ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamellfilét kisebb szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak.

Az aljára egy sor pulykamell kerül, erre rétegezünk gépsonkát, füstlit és reszelt sajtot. Ismét egy sor pulykamellet teszünk rá, majd a kilógó baconcsíkokat ráhajtjuk, hogy teljesen befedje.

Az egészet alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután a fóliát levesszük, és pár percig tovább sütjük, hogy a bacon szépen megpiruljon.

Melegen főételként, hidegen hidegtál részeként is tálalhatjuk.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe tehetünk apróra vágott savanyú uborkát vagy sült paprikát is. Köretként jól illik mellé friss saláta vagy burgonyapüré.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is