Elkészítése
A pulykamellfilét kisebb szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak.
Az aljára egy sor pulykamell kerül, erre rétegezünk gépsonkát, füstlit és reszelt sajtot. Ismét egy sor pulykamellet teszünk rá, majd a kilógó baconcsíkokat ráhajtjuk, hogy teljesen befedje.
Az egészet alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután a fóliát levesszük, és pár percig tovább sütjük, hogy a bacon szépen megpiruljon.
Melegen főételként, hidegen hidegtál részeként is tálalhatjuk.
Tipp
Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe tehetünk apróra vágott savanyú uborkát vagy sült paprikát is. Köretként jól illik mellé friss saláta vagy burgonyapüré.
