Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe göngyölt, füstlivel töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db pulykamell filé
  • 1 csomag füstölt virsli
  • 15 dkg trappsita sajt
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • só
  • bors

Elkészítése

A pulykamellfilét kisebb szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak.

Az aljára egy sor pulykamell kerül, erre rétegezünk gépsonkát, füstlit és reszelt sajtot. Ismét egy sor pulykamellet teszünk rá, majd a kilógó baconcsíkokat ráhajtjuk, hogy teljesen befedje.

Az egészet alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután a fóliát levesszük, és pár percig tovább sütjük, hogy a bacon szépen megpiruljon.

Melegen főételként, hidegen hidegtál részeként is tálalhatjuk.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe tehetünk apróra vágott savanyú uborkát vagy sült paprikát is. Köretként jól illik mellé friss saláta vagy burgonyapüré.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconbe-gongyolt-fustlivel-toltott-pulykamell/