Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe göngyölt gombás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 12 szelet bacon
  • 1 kis doboz gombakonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ajvár
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk. Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.

A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).

Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconbe-gongyolt-gombas-csirkemell/