Elkészítése
A májat alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben áztatjuk, hogy a felesleges vér távozzon. Miután végeztünk, papírtörlővel megszárítjuk.
Egy tálban kevés olajat összekeverünk a fűszerekkel (például sóval, borssal, majoránnával vagy más ízlés szerinti fűszerrel), majd a csirkemájat beletesszük, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj. A májat néhány órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A pácolt májat egyenként baconbe tekerjük, és kizsírozott tepsibe helyezzük. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A sütés végén levesszük az alufóliát, és hagyjuk, hogy a bacon enyhén megpiruljon.
Melegen tálaljuk köretként például krumplipürével vagy párolt zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!
