Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe tekert csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 csomag bacon (40 dkg)
  • delikát
  • só
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítése

A májat alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben áztatjuk, hogy a felesleges vér távozzon. Miután végeztünk, papírtörlővel megszárítjuk.

Egy tálban kevés olajat összekeverünk a fűszerekkel (például sóval, borssal, majoránnával vagy más ízlés szerinti fűszerrel), majd a csirkemájat beletesszük, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj. A májat néhány órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A pácolt májat egyenként baconbe tekerjük, és kizsírozott tepsibe helyezzük. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A sütés végén levesszük az alufóliát, és hagyjuk, hogy a bacon enyhén megpiruljon.

Melegen tálaljuk köretként például krumplipürével vagy párolt zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconbe-tekert-csirkemaj/