Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Baconbe tekert csirkemell sajtmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tekercshez: 30 dkg csirkemellfilé kb. 15 szelet bacon 15 dkg kemény füstölt sajt 1 kis darab póréhagyma, vagy 1 szál újhagyma A mártáshoz: 1 doboz natúr joghurt 0,5 l főzőtejszín 1 tömlős sajt (bármilyen lágy sajt) 1 kisebb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só bors (legjobb a fehér) szárított, vagy friss bazsalikom Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fjlaszlo
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tekercshez:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • kb. 15 szelet bacon
  • 15 dkg kemény füstölt sajt
  • 1 kis darab póréhagyma, vagy 1 szál újhagyma

A mártáshoz:

  • 1 doboz natúr joghurt
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 1 tömlős sajt (bármilyen lágy sajt)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors (legjobb a fehér)
  • szárított, vagy friss bazsalikom


Elkészítése:

A bacon szeleteket egymás mellé fektetjük úgy, hogy félig átfedjék egymást. Az enyhén megklopfolt és sózott, vékony szelet
csirkemelleket a baconre fektetjük, szintén kis átfedésekkel (a felgöngyölítés miatt). A kemény füstölt sajtot vékony csíkokra
vágva a szeletek közepére tesszük, hogy majdnem végigérjen. Mellé teszünk pár vékony szelet póréhagymát, vagy újhagymát. Egy kis olajat öntünk rá, hogy ne legyen száraz a hús.

A baconszeleteket mindkét szélétől a hússal együtt feltekerjük. Minél jobban átfedik egymást a bacon- és hússzeletek, annál jobban együtt maradnak. A bacon nyitott részénél fogpiszkálóval sűrűn végigtűzdeljük a tekercset.

Kevés olajon enyhén átsütjük a tekercset egy serpenyőben. Először a nyitott, tűzdelt felét rakjuk a forró olajba, hogy ott jól összesüljön. Óvatosan meg lehet egyszer fordítani, de nem fontos, mert a sütőbe téve kb. 40 perc alatt készre sül, belül pedig omlós lesz a hús.

Mártás készítése:

A natúr joghurtot és a lágy sajtot egy kis sóval, csipet fehér borssal, 1 gerezd aprított fokhagymával lágy masszává turmixoljuk. A tekercshez használt olajban (zsírban) 1 kevés apróra vágott hagymát puhára pirítunk. A főzőtejszínt a megpuhult hagymára öntjük, ehhez adjuk a turmixolt masszát. Megszórjuk bazsalikommal, vagy más fűszerrel, és lassú tűzön összefőzzük. Kevés liszttel sűríteni is lehet.

[box style=”info”]A feltekerés rögzítéséhez hústű vagy fogpiszkáló is használható. A serpenyőben mindenképpen a feltekerést kell a sütéssel “összeforrasztani”, hogy egyben maradjon. A szeletelés előtt hagyni kell állni kb. 10 percet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Fjlaszlo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is