Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe tekert csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • olaj

A gombamártáshoz

  • 0,5 kg vargánya gomba ( vagy másfajta gomba)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy dobozos tejföl ( vagy 2 dl főzőtejszín)
  • fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál citromlé

A burgonyafánkhoz

  • 0,5 kg főtt, áttört burgonya
  • só
  • petrezselyemzöld
  • 1 kisebb vöröshagyma ( reszelve)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál margarin (folyékony )
  • 1 kávéskanál szerecsendió

A kisütéshez

  • olaj
Baconbe tekert csirkemell

Elkészítése

A csirkemell csíkokat baconbe tekerjük, majd egy serpenyőben, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Gombamártás

Egy nagy fej vöröshagymát felaprítunk és olajon üvegesre párolunk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paprikát, és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt készre sütjük. Tejszínnel vagy tejföllel, kevés liszt hozzáadásával behabarjuk. Citromlével ízesítjük. Összeforraljuk, majd kipépesítjük.

Burgonyafánk

A főtt, áttört burgonyát összekeverjük a többi hozzávalóval. Fánkot formálunk belőle és olajban szép aranybarnára kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconbe-tekert-csirkemell/