Elkészítése
Előkészítés:
A combokat megmossuk, majd sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Ezután minden darabot baconbe tekerünk.
Sütés:
Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a csirkecombokat. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 200 fokon sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köret:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajon átforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a burgonyát, majd ízesítjük sóval.
Tálalás:
A baconbe tekert csirkecombot a petrezselymes burgonyával kínáljuk. Más körettel, például rizzsel vagy párolt zöldséggel is elkészíthető.
Tipp:
Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a csirkecombokat fokhagymás pácban is bepácolhatjuk sütés előtt. A burgonyát helyettesíthetjük édesburgonyával is, amely jól harmonizál a bacon sós ízével.

