Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Baconben sült csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A baconben sült csirkecomb egy különlegesebb változata a klasszikus sült csirkének. A hús omlósra sül, a bacon pedig finom ízt ad hozzá.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.25.

Húshoz:

Körethez:

Elkészítése

Előkészítés:

A combokat megmossuk, majd sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Ezután minden darabot baconbe tekerünk.

Sütés:

Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a csirkecombokat. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 200 fokon sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köret:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajon átforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a burgonyát, majd ízesítjük sóval.

Tálalás:

A baconbe tekert csirkecombot a petrezselymes burgonyával kínáljuk. Más körettel, például rizzsel vagy párolt zöldséggel is elkészíthető.

Tipp:

Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a csirkecombokat fokhagymás pácban is bepácolhatjuk sütés előtt. A burgonyát helyettesíthetjük édesburgonyával is, amely jól harmonizál a bacon sós ízével.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is