Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconben sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz:

  • 4 darab csirkecomb
  • 12 szelet bacon
  • só
  • bors
  • majoránna

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A combokat megmossuk, majd sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Ezután minden darabot baconbe tekerünk.

Sütés:

Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a csirkecombokat. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 200 fokon sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köret:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajon átforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a burgonyát, majd ízesítjük sóval.

Tálalás:

A baconbe tekert csirkecombot a petrezselymes burgonyával kínáljuk. Más körettel, például rizzsel vagy párolt zöldséggel is elkészíthető.

Tipp:

Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a csirkecombokat fokhagymás pácban is bepácolhatjuk sütés előtt. A burgonyát helyettesíthetjük édesburgonyával is, amely jól harmonizál a bacon sós ízével.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconben-sult-csirkecomb/