Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Baconben sült csirkemáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj 200 g szeletelt bacon 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon 12 szelet (lapka) füstölt sajt olaj Elkészítése: A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát. A májat betekerjük szeletelt baconbe. Egy nagyobb tepsit vékonyan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.01.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 200 g szeletelt bacon
  • 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
  • 12 szelet (lapka) füstölt sajt
  • olaj


Elkészítése:

A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.

A májat betekerjük szeletelt baconbe.

Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.

A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.

Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.

[box style=”info”]Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is