Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconben sült csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 200 g szeletelt bacon
  • 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
  • 12 szelet (lapka) füstölt sajt
  • olaj


Elkészítése:

A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.

A májat betekerjük szeletelt baconbe.

Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.

A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.

Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.

[box style=”info”]Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconben-sult-csirkemaj/