Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconben sült fűszeres csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg burgonya
  • 1 üveg csemege uborka
  • bors
  • só
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • vaj
  • tej (vagy tejföl )

Elkészítése

A csirkecombról eltávolítom a bőrt, majd alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel. Ezután baconbe tekerem, és vastagon kivajazott jénai tálba helyezem. A jénait lefedem, és előmelegített, 175 fokos sütőben addig párolom a csirkecombot, amíg a hús vajpuha nem lesz. Amikor elérte a kívánt állagot, eltávolítom a fedelet, és hagyom, hogy a bacon és a hús egy kicsit megpiruljon.

Közben a burgonyát meghámozom, kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm, és összetöröm. A tört burgonyához vajat adok, és ízlés szerint tejjel vagy tejföllel elkeverem, amíg sima, krémes krumplipürét nem kapok.

Tálaláskor a baconnel körbetekert csirkecombot a krumplipürével és csemegeuborkával kínálom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconben-sult-fuszeres-csirkecomb/