Elkészítése
Hozzávalók 2 formához:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt sajt
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a lereszelt sajt felét, a sót, a borsot összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a baconnel kirakjuk a formát, úgy, hogy a szélei kicsit a formán túllógjanak, majd a masszát beleöntjük és a kilógó széleket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal, majd az egészet süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

