Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos csirkemell őzgerincben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 50 g tömlős sajt (ha füstölt még jobb)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • 10 szelet bacon
  • 10-12 db aszalt szilva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál mustár
  • só
  • bors

Elkészítése

A csirkemelleket apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Félretesszük, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

Közben elkészítjük a masszát. A tejfölt összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, a tömlős kempingsajttal, a reszelt sajt felével, az apróra vágott petrezselyemmel és a mustárral. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvákat. Végül a kockára vágott csirkemellet belekeverjük ebbe a masszába.

Egy hosszúkás őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd az alufóliát vékonyan megolajozzuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. A formát baconszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szalonna szélei túllógjanak a forma peremén, mert ezekkel fogjuk a massza tetejét befedni.

A húsos masszát a formába öntjük, és a kilógó baconnal betakarjuk. A tetejére is teszünk néhány baconszeletet. Az őzgerincformát 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük.

Amikor a hús megsült, óvatosan kifordítjuk a formából egy másik tepsibe, mert levet ereszthet. A tetejére megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és a bacon szép színt kap.

Köretként bármilyen párolt zöldséget, krumplipürét vagy salátát kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-csirkemell-ozgerincben-sutve/