A csirkemelleket apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Félretesszük, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
Közben elkészítjük a masszát. A tejfölt összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, a tömlős kempingsajttal, a reszelt sajt felével, az apróra vágott petrezselyemmel és a mustárral. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvákat. Végül a kockára vágott csirkemellet belekeverjük ebbe a masszába.
Egy hosszúkás őzgerincformát alufóliával kibélelünk, majd az alufóliát vékonyan megolajozzuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. A formát baconszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szalonna szélei túllógjanak a forma peremén, mert ezekkel fogjuk a massza tetejét befedni.
A húsos masszát a formába öntjük, és a kilógó baconnal betakarjuk. A tetejére is teszünk néhány baconszeletet. Az őzgerincformát 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük.
Amikor a hús megsült, óvatosan kifordítjuk a formából egy másik tepsibe, mert levet ereszthet. A tetejére megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és a bacon szép színt kap.
Köretként bármilyen párolt zöldséget, krumplipürét vagy salátát kínálhatunk mellé.