Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos csirkemell őzgerincformában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg trappsita sajt
  • 500 g szeletelt bacon
  • 0,5 marék petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, áttört fokhagymával, 3 evőkanál liszttel, 2 tojással és egy fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a fűszerezett csirkemellet.

Egy őzgerincformát vastag alufóliával kibélelünk, majd úgy béleljük ki baconnel, hogy a szeletek kilógjanak a forma oldalán.

A baconnel bélelt formába beleöntjük a csirkés masszát, a bacon széleit visszahajtjuk, a tetejére pedig hosszában még egy szelet bacont fektetünk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a formát betesszük sülni.

Körülbelül 50 perc sütés után kiborítjuk a húst egy kisebb tepsibe, eltávolítjuk róla az alufóliát, és készre pirítjuk.

Szeletelve, hagymás krumplival és céklával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-csirkemell-ozgerincformaban/