A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, áttört fokhagymával, 3 evőkanál liszttel, 2 tojással és egy fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a fűszerezett csirkemellet.
Egy őzgerincformát vastag alufóliával kibélelünk, majd úgy béleljük ki baconnel, hogy a szeletek kilógjanak a forma oldalán.
A baconnel bélelt formába beleöntjük a csirkés masszát, a bacon széleit visszahajtjuk, a tetejére pedig hosszában még egy szelet bacont fektetünk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a formát betesszük sülni.
Körülbelül 50 perc sütés után kiborítjuk a húst egy kisebb tepsibe, eltávolítjuk róla az alufóliát, és készre pirítjuk.
Szeletelve, hagymás krumplival és céklával tálaljuk.