Elkészítése
A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát, a kinyomkodott kenyeret és a zúzott fokhagymát, végül belekeverjük a húst és a lisztet is. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A formába belefektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy a széleik túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk. A húsos keveréket a formába öntjük, majd a lelógó baconrészeket ráhajtjuk.
Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, és megkenjük vele a bacont. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük. Rizzsel és burgonyakrokettel tálalva kínáljuk.
