Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Baconos csirkemelles őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát, a kinyomkodott kenyeret és a zúzott fokhagymát, végül belekeverjük a húst és a lisztet is. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A formába belefektetjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát, a kinyomkodott kenyeret és a zúzott fokhagymát, végül belekeverjük a húst és a lisztet is. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.

Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A formába belefektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy a széleik túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk. A húsos keveréket a formába öntjük, majd a lelógó baconrészeket ráhajtjuk.

Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, és megkenjük vele a bacont. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük. Rizzsel és burgonyakrokettel tálalva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is