Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos csirkemelles őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag bacon
  • só
  • bors
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 szelet kenyér (beáztatva )
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld (apróra vágva )
  • 1 kisebb sárgarépa (megpárolva, apró kockákra vágva )

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát, a kinyomkodott kenyeret és a zúzott fokhagymát, végül belekeverjük a húst és a lisztet is. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.

Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A formába belefektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy a széleik túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk. A húsos keveréket a formába öntjük, majd a lelógó baconrészeket ráhajtjuk.

Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, és megkenjük vele a bacont. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük. Rizzsel és burgonyakrokettel tálalva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-csirkemelles-ozgerinc/