Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-csomboros csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db máj
  • 4 szelet bacon
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
  • bors
  • friss csombor
  • néhány szelet piros paprika (kápia)
  • 3 csipetnyi zsemlemorzsa

Elkészítése

Megmossuk a májat, megpucoljuk, félbe vágjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla.

A mustárt elkeverjük az olajjal, ebbe beleforgatjuk a májakat, frissen őrölt borssal meghintjük.

Egy ollóval kettőbe vágjuk a bacont (nekem van konyhai ollóm azt szoktam használni).

Egy kis tepsit kiolajazunk és megintjük a zsemlemorzsával. Minden baconbe beletekerünk egy májat és beledugunk egy csombor ágat (borsikafű). Belerakjuk a tepsibe, a tetejére teszünk néhány karika piros paprikát.

180 fokos sütőbe tesszük. 15 percig légkeveréses fokozaton sütjük, majd 5-6 percig alsó sütésre állítjuk. Így minden oldala szépen megpirult.

Szőlővel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-csomboros-csirkemaj/