Elkészítése
Hús és gomba elkészítése
A bacont apró kockákra vágjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, és együtt pirítjuk, amíg a gomba vissza nem pirul.
Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Amikor a gomba zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ekkor megszórjuk kevés majoránnával és fűszerpaprikával, és készre pároljuk.
Rizs elkészítése
A rizst kevés olajon átpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.
Tipp
Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, a rizsbe keverhetünk zöldborsót vagy kukoricát is. A csirkemell helyett pulykamellből is elkészíthetjük, ugyanígy finom lesz.
