Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos gombás natúr szelet rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 0,5 kg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 2,5 dl rizs
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Hús és gomba elkészítése

A bacont apró kockákra vágjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, és együtt pirítjuk, amíg a gomba vissza nem pirul.

Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Amikor a gomba zsírjára pirult, hozzáadjuk a húst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ekkor megszórjuk kevés majoránnával és fűszerpaprikával, és készre pároljuk.

Rizs elkészítése

A rizst kevés olajon átpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.

Tipp

Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, a rizsbe keverhetünk zöldborsót vagy kukoricát is. A csirkemell helyett pulykamellből is elkészíthetjük, ugyanígy finom lesz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-gombas-natur-szelet-rizzsel/