Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-gombás pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg pulykamell
  • 10 dkg bacon
  • 1 üveg csiperke gomba (konzerv)
  • 1 szál póréhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A pulykamellet és a bacont vágjuk fel csíkokra. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet, süssük pár percig hogy szép színt kapjon, majd szedjük ki és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gombát és süssük tovább szintén pár percig.

Ezután adjuk hozzá a félretett bacon és a pulykamellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a tejszínnel és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst főztem, de jól illik hozzá pl a bulgur és a barna rizs is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-gombas-pulykamell/