Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos göngyölt csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 db tojás

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a tojással, a liszttel, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel krémes töltelékké keverjük.

A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, kiklopfoljuk, majd mindegyikre teszünk a sajtos töltelékből. Szorosan feltekerjük, és baconcsíkokba göngyöljük. Aki szeretné, fogvájóval is rögzítheti, de muffin formában sütve maguktól is megtartják az alakjukat.

A formákat vékonyan kikenjük margarinnal, majd a göngyölt húsokat belehelyezzük. Ha maradt a sajtos krémből, a tetejükre is kanalazhatunk belőle. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul és a hús átsül.

Tálalás

Frissen, melegen kínáljuk, köretként párolt rizs, sült burgonya vagy friss saláta is jól illik hozzá.

Tipp

A sajtos tölteléket feldobhatjuk apróra vágott gombával vagy kukoricával is. Az almás változatban a kinyomkodott reszelt almát a csirkemellre tesszük, feltekerjük, majd baconba göngyölve sütjük – így édesebb, pikánsabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/baconos-gongyolt-csirke/