Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 5 dkg füstölt szalonna 1 púpos ek tyúkzsír 2 közepes fej vöröshagyma 1 kápia paprika 1 fehér húsú paprika 2 nagyobb paradicsom 1 kk őrölt bors 1 tk morzsolt majoránna 1 tk őrölt pirospaprika 1 kk só Elkészítése: A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 púpos ek tyúkzsír
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 fehér húsú paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só


Elkészítése:

A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.

Melegen, tarhonyával kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is