Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi csirkemell csíkok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 kg gomba
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd csíkokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, a paprikát és a paradicsomot összeaprítjuk. A hagymát és a szalonnát kis kockákra daraboljuk.

A szalonnakockákat kevés zsiradékon zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. Ekkor beletesszük a húst, és átsütjük. Amikor a hús már jól átpirult, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük, végül megszórjuk a pirospaprikával.

A tejfölt simára keverjük egy kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, és jól összeforraljuk. Tálalhatjuk galuskával, spagettivel, rizzsel vagy sült burgonyával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bakonyi-csirkemell-csikok/