Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Bakonyi csirkemellragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst szeletekre vágjuk és kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprika magházát kivesszük, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt. A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.02.27.

Hozzávalók

A körethez

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk és kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük.

Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprika magházát kivesszük, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt.

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot és meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kb 1 dl vizet öntünk alá és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Beletesszük a félig megpuhult húst a levével együtt és tartaléklángon tovább főzzük. Ha már megpuhult, akkor behabarjuk.

A habaráshoz a tejfölt, a mustárt és lisztet csomómentesre kikeverjük és lassan a raguhoz adjuk, végül összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük (keverhetünk hozzá kevés olajat is).

Igazán ízletes lett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is