Elkészítése
A húst szeletekre vágjuk és kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük.
Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprika magházát kivesszük, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt.
A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot és meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kb 1 dl vizet öntünk alá és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.
Beletesszük a félig megpuhult húst a levével együtt és tartaléklángon tovább főzzük. Ha már megpuhult, akkor behabarjuk.
A habaráshoz a tejfölt, a mustárt és lisztet csomómentesre kikeverjük és lassan a raguhoz adjuk, végül összeforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük (keverhetünk hozzá kevés olajat is).
Igazán ízletes lett.


