Elkészítése
A csirkemellet nem túl apró kockákra vágjuk. Sóval és borssal meghintve, körülbelül 1 ek zsiradékon fehéredésig pirítjuk.
A megsült húst a serpenyőből kiszedjük és félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, majd mindkettőt kockára vágjuk.
A serpenyőben amiben a húst pirítottuk, teszünk még kevés olajat és közepes lángon pirítani kezdjük a hagymát, majd 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a zöldpaprikát is.
Amíg a hagymás-paprikás mix zsírjára pirul (elfő alóla a nedvesség és már csak a zsír/olaj marad alatta), addig előkészítjük a paradicsomot. Éles késsel X alakban, csak a héj vastagságáig bemetsszük, majd lobogó vízbe tesszük. Egy perc után már lehet látni, hogy válik el a héj a hústól. Ennyi idő pont elég is, kivesszük, hideg vízzel lehűtjük és egy-két mozdulattal eltávolítjuk a héját.
Amikor a hagyma és a zöldpaprika kész, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk ezt is.
A paradicsomot kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás keverékhez. Megszórjuk fűszerpaprikával és néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel. 20 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk.
Ezután, a már sokat sűrűsödött szószba visszatesszük a húsokat, valamint a feldarabolt gombát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Elkeverjük és annyi vizet adunk még hozzá, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, alacsony lángon, további 15 perc főzés következik .
A tejfölt, a vizet, a lisztet kézi habverővel csomómentesre keverjük. Fontos a hőkiegyenlítés, ezért a habaráshoz hozzáadunk 2-3 merőkanál forró szaftot és elkeverjük, majd folytonos kevergetés mellett visszaöntjük a raguhoz.
Egy gyors összeforralás, néhány további keverés után készen is vagyunk vele.
Nokedlivel, tésztával és rizzsel is finom.

