Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi csirkemellragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál mustár

A körethez

  • 40 dkg tészta (fusilli)
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk és kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük.

Közben a hagymát finomra vágjuk, a paprika magházát kivesszük, majd felszeleteljük a paradicsommal együtt.

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot és meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kb 1 dl vizet öntünk alá és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Beletesszük a félig megpuhult húst a levével együtt és tartaléklángon tovább főzzük. Ha már megpuhult, akkor behabarjuk.

A habaráshoz a tejfölt, a mustárt és lisztet csomómentesre kikeverjük és lassan a raguhoz adjuk, végül összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük (keverhetünk hozzá kevés olajat is).

Igazán ízletes lett.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bakonyi-csirkemellragu/