Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Bakonyi csirkepörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük. A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lassú […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.

A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!

A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.

Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.

Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is