Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi csirkepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab csirke alsócomb
  • 2 darab csirke felsőcomb
  • 2 darab csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj vagy zsir
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • só
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • csipet majoránna
  • 20 dkg orsó tészta

Elkészítése

Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.

A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!

A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.

Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.

Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bakonyi-csirkeporkolt/