Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny 0,5 kg gomba 15 dkg füstölt szalonna 1 hegyes erős paprika 1 paprika 1 paradicsom 2 fej vöröshagyma 1 ek pirospaprika 1 kk őrölt fekete bors só 2 dl tejföl 2 ek liszt Elkészítése: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kautz Jozsef
Beküldte: 2015.07.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk.

A gombát megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó stb./ esetleg rizst adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is