Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a szárnyvégeket levágjuk. A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A szalonnát, a vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A szalonnát egy nagy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezt követően belekeverjük a paprikát, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.04.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a szárnyvégeket levágjuk. A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A szalonnát, a vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát egy nagy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezt követően belekeverjük a paprikát, a paradicsomot és a medvehagymát, majd 6-8 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat félig ellepje. Közepes lángon 25-30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és további 10-15 percig együtt pároljuk.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd fokozatosan a csirkéhez adjuk, miközben óvatosan kevergetjük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik, majd levesszük a lángról.

Tálalhatjuk galuskával vagy főtt tésztával, például szarvacska vagy orsó tésztával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is