A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a szárnyvégeket levágjuk. A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A szalonnát, a vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát egy nagy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezt követően belekeverjük a paprikát, a paradicsomot és a medvehagymát, majd 6-8 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat félig ellepje. Közepes lángon 25-30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és további 10-15 percig együtt pároljuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd fokozatosan a csirkéhez adjuk, miközben óvatosan kevergetjük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik, majd levesszük a lángról.
Tálalhatjuk galuskával vagy főtt tésztával, például szarvacska vagy orsó tésztával.