Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • só
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a szárnyvégeket levágjuk. A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A szalonnát, a vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát egy nagy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezt követően belekeverjük a paprikát, a paradicsomot és a medvehagymát, majd 6-8 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a szárnyakat félig ellepje. Közepes lángon 25-30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és további 10-15 percig együtt pároljuk.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd fokozatosan a csirkéhez adjuk, miközben óvatosan kevergetjük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik, majd levesszük a lángról.

Tálalhatjuk galuskával vagy főtt tésztával, például szarvacska vagy orsó tésztával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bakonyi-csirkeszarny-medvehagymaval/