Előkészítés:
A pulykacombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot kockákra daraboljuk.
Elkészítés:
Egy serpenyőben a szalonnát kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a pulykacombot és a gombát, sóval és borssal ízesítjük.
Amikor a hús és a gomba zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és egy kevés vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk, szükség esetén a vizet pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele az ételt. Néhány percig forraljuk, hogy a liszt nyers íze eltűnjön, és az étel selymesen krémes legyen.
Tálalás:
Frissen tálaljuk rizzsel, galuskával vagy körettésztával, például orsóval vagy szarvacska tésztával. Jó étvágyat kívánunk!