Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi pulykatokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítése

Előkészítés:

A pulykacombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot kockákra daraboljuk.

Elkészítés:

Egy serpenyőben a szalonnát kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a pulykacombot és a gombát, sóval és borssal ízesítjük.

Amikor a hús és a gomba zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, és egy kevés vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk, szükség esetén a vizet pótoljuk.

Amikor a hús megpuhult, a tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele az ételt. Néhány percig forraljuk, hogy a liszt nyers íze eltűnjön, és az étel selymesen krémes legyen.

Tálalás:

Frissen tálaljuk rizzsel, galuskával vagy körettésztával, például orsóval vagy szarvacska tésztával. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bakonyi-pulykatokany/