Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 levél bazsalikom
- 2 ek barna cukor
- 2 ek mustár
- 2 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek chiliszósz
- 1 zellerlevél
- 1 kisebb répa
- 1/3 póréhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy wokba olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a csirkeszárnyakat. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott répát és póréhagymát, a zellerlevelet és a felaprított bazsalikomot. Tovább pirítjuk.
Egy tálban elkeverjük a zúzott fokhagymát a barna cukorral, a mustárral, a ketchuppal, szójaszósszal, balzsamecettel, sóval, borssal és a chili szósszal.
A szósszal alaposan bekenjük a csirkeszárnyakat mindenhol, majd a wokot lefedjük és puhára sütjük. Ha már megpuhult minden, kissé lepirítjuk, majd tálaljuk.

