Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barbecue csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 3 db paradicsom
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • só
  • étolaj
Barbecue csirkeszárnyak

Elkészítése

A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük, a paradicsomokat pedig leforrázzuk, hogy könnyen lehúzhassuk a héjukat, majd kis kockákra vágjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és megsózzuk.

Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a hagymát, és egy-két percig tovább pirítjuk. Ezután beletesszük a paradicsomokat és a többi hozzávalót, majd kis lángon, sűrűn kevergetve egy órán át főzzük. Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

A csirkeszárnyakat grillen vagy sütőben, a szósszal kenegetve szép pirosra sütjük. A maradék szószt lezárt üvegben, hűtőben tárolhatjuk későbbi felhasználásra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/barbecue-csirkeszarnyak/