Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bársonyvirággal fűszerezett pulykagombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 20 dkg pulykacomb
  • 4 dkg puha vaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 db kinyílt bársonyvirág
  • 10 szál friss korianderlevél
  • só
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma

Tabulé

  • 20 dkg kuszkusz
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 darab kemény húsú paradicsom
  • 1 darab sült, hámozott kárpia paprika
  • 1 darab bébi cukkini
  • 8 szál petrezselyemzöld
  • 8 szál mentalevél
  • só
  • 1 citrom leve
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítése

Ledaráljuk a húst, amit összekeverünk a zúzott fokhagymával, vágott zöldfűszerekkel, tojással, 2 dkg vajjal, borral és a virágszirmokkal.

Sütőpapírral bélelt nagyobb sütőtepsire kis gombócokat formázunk a húsmasszából. Minden gombócra teszünk egy késhegynyi vajat.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a húsgombócokat. Félidőben megfordítjuk

Felfőzzük a sós vizet, amivel leöntjük a kimért kuszkusz. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul.

Összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, amit a kihűlt tésztához adunk, majd apró kockákra vágjuk a zöldségeket és összekeverjük a tabuléval. Ízesítjük olívaolajjal és citromlével. Ha szükséges, akkor sóval is.

Tányérra tesszük és a húsgombócokkal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/barsonyviraggal-fuszerezett-pulykagomboc/