Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Batyus csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • személyenként 1–1 nagyobb csirkecomb
  • ahány csirkecomb, annyi szelet húsos, füstölt szalonna (legjobb a házi)
  • fél TV paprika
  • fél fej vöröshagyma
  • 2-3 karika hegyes erős paprika (ha valaki nem szereti, el is maradhat)
  • fűszereknek: só, bors és sült csirke fűszerkeverék


Elkészítése:

Akkora fólia darabokat vágunk, amibe be tudjuk csomagolni a combokat.

Alulra tesszük a húsos szalonnát, néhány karika vöröshagymát, 1-2 karika hegyes erős paprikát, 2-3 csík TV paprikát.

Ezekre fektetjük a besózott, megborsozott és a fűszerkeverékkel megszórt csirkecombokat. A tetejére ugyanazokat rakjuk, amit alulra.

Becsomagoljuk és 200 fokon 1 órán át sütjük, légkeveréses funkcióval. Ha nincs ez a funkciónk fél órával tovább kell sütnünk.

Nem tévedés, kell ennyi sütési idő, mivel le van zárva, de ezzel a módszerrel finom, puha, porhanyós és gazdag ízvilágú lesz a húsunk.

Amikor letelt a sütési idő, kivéve a sütőből konyhai ollóval megbontjuk a csomagolást, levágjuk felülről a fölösleges papírokat, egy villával a szalonnát a combok tetejére tesszük és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg a szalonna és a comb szép színűre sül.

[box style=”info”]Ez egy finom étel, a fóliába zárt ízvilág belesül a húsba és ettől lesz nagyon finom.
Nem annyira macerás, mint amilyen első olvasáskor tűnik. Ráadásul amíg sül, elkészíthetjük a tetszés szerinti köretet és a desszertet is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/batyus-csirkecombok/