Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Batyus hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 30 dkg bacon
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • fokhagyma
  • lilahagyma
  • olaj
  • só
  • bors
Batyus hús

Elkészítése

Először a csirkemelleket felszeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy darab alufóliát előkészítünk, amelyre kevés olajat öntünk, majd ráhelyezzük a fűszerezett csirkemellet. A húst mindkét oldalán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Minden hússzeletre egy szelet bacont teszünk, halmozunk rá gombát és lilahagymát, majd ismét sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajjal meglocsoljuk. Az alufóliát batyu formában összecsomagoljuk úgy, hogy a hús és a hozzávalók jól lezárva legyenek.

A kis batyukat egy tepsibe helyezzük, és gázsütő 4. fokozatán (180°C) körülbelül egy óráig sütjük. Az idő letelte után a tepsit kivesszük, a batyuk tetejét kissé megbontjuk, majd visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre, hogy a hús teteje kissé megpiruljon.

Tálalás:

A batyuban sült csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. A rizst a hús szaftjával meg lehet locsolni, hogy még ízletesebb legyen. Savanyú uborkát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/batyus-hus/