Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db csirkecomb
  • 1 db paradicsom ( ha kisebb akkor 2)
  • 6 szelet sajt
  • 15 dkg margarin
  • bazsalikom

Elkészítése

A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk, majd kettévágjuk. A paradicsomot szintén megmossuk, és karikákra vágjuk. Amíg a margarin a serpenyőben megolvad, a combokat szárított bazsalikommal bedörzsöljük. Amikor a margarin forró, a csirkecombokat a serpenyőbe tesszük, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt kapnak.

A megpirult vajas-bazsalikomos csirkecombokat egy tepsibe tesszük, és ráöntjük a megmaradt vajas-bazsalikomos keveréket. A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe, és a combokat majdnem készre sütjük.

Amikor a combok már majdnem megsültek, kivesszük a tepsit, és mindegyik comb tetejére egy-egy karika paradicsomot, valamint egy szelet sajtot teszünk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára sül.

A kész csirkecombokat zöldséges rizzsel, krumplipürével vagy hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bazsalikomos-csirke/