Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkecombfilé és mell vegyesen
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 csomag kész gnocchi
  • só
  • bors
  • friss bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése

A megtiszíttott és felaprított hagymát kevés felforrósított olajon megdinszteljük, majd ráászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.

Közben a forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gnocchit. A főzővizéből keveset félreteszünk, a többit leszűrjük.

Ha a hús elkészült, hozzákeverjük a paradicsompürét, a felaprított bazsalikomot és kb 1 dl főzővizet. Az egészet összeforraljuk, majd a gnoccival és aprított bazsalikommal megszórva fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bazsalikomos-csirkeporkolt-gnocchival/