Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

BBQ csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárny
  • 1 tk őrölt füstölt paprika
  • 1 tk őrölt csemege paprika
  • 0,5 tk cheyenne-i bors, vagy csilipehely
  • 1 tk kurkuma
  • 0,5 tk őrölt bors
  • 1 tk só (ízlés szerint)
  • 1 tk barna cukor
  • 2 ek étolaj
  • 1 doboz kóla (0,33 l)


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges a tokokat eltávolítjuk, a felesleget levágjuk. A fűszereket a kóla kivételével elkeverjük az olajban, majd minden oldalán jól bekenjük a szárnyakat a mázzal. Néhány órát a páclében hagyjuk a szárnyakat.

Sütőtál, vagy tepsi aljára öntjük a kólát, majd egyenletesen elosztjuk a csirkeszárnyakat rajta. Majdnem a sütés végéig alufólia alatt sütjük, de a legvégén a fóliát vegyük le, és hagyjuk, hogy elforrja a levét a szárny.

Krumplipüré, rizs, vagy salátaköret is illik mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bbq-csirkeszarnyak/