Hozzávalók:
- 12 csirkeszárny
- 1 tk őrölt füstölt paprika
- 1 tk őrölt csemege paprika
- 0,5 tk cheyenne-i bors, vagy csilipehely
- 1 tk kurkuma
- 0,5 tk őrölt bors
- 1 tk só (ízlés szerint)
- 1 tk barna cukor
- 2 ek étolaj
- 1 doboz kóla (0,33 l)
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges a tokokat eltávolítjuk, a felesleget levágjuk. A fűszereket a kóla kivételével elkeverjük az olajban, majd minden oldalán jól bekenjük a szárnyakat a mázzal. Néhány órát a páclében hagyjuk a szárnyakat.
Sütőtál, vagy tepsi aljára öntjük a kólát, majd egyenletesen elosztjuk a csirkeszárnyakat rajta. Majdnem a sütés végéig alufólia alatt sütjük, de a legvégén a fóliát vegyük le, és hagyjuk, hogy elforrja a levét a szárny.
Krumplipüré, rizs, vagy salátaköret is illik mellé.