Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Békebeli csirkepaprikás nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab csirkecomb (egész)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 szem paradicsom
  • házi paprikakrém
  • zsiradék
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 kávéskanál finomliszt

Elkészítése

A csirkecombokat felezem és jól leöblítem. A hagymákat apróra vágom, a paradicsomot úgy szint.

A zsiradékot (ez esetben olajat, mert a mangalica zsír sajnos elfogyott) felmelegítem, majd hozzáadom a hagymákat. Dinsztelem egy kis ideig. Ezután leveszem a gázról és hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem majd mehetnek a csirkecombok is bele.

Hozzáadom a felaprított paradicsomokat és a házi paprika krémet. Sót ez esetben nem adtam hozzá, mert a paprikarém sós volt. Jól elkeverem és lefedve kis lángon főzöm. Víz nem kell bele, vagy csak nagyon kevés. A csirkecombok engednek annyit, amennyi bővel elegendő.

Amikor a húsok megpuhulnak kiszedem őket egy tányérba, egy kis doboz tejfölben elkevert liszttel pedig besűrítem a pörkölt zaftját. Ezután mehetnek vissza a combok. Újabb forralás után tökéletes lesz.

Hozzá finom nokedli készült és természetesen tejfölöl uborkasaláta.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bekebeli-csirkepaprikas-nokedlivel/